Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Indul a Matáv opciós programja

Napi Online
2002.07.04. 09:21
A Matáv Rt. tegnapi bejelentése szerint július elsején 490 millió forinttal, zárt körben megemelte jegyzett tőkéjét. Az emelésre a társaság idei rendes éves közgyűlésén elhatározott vezetői ösztönzési részvényopciós program miatt volt szükség. A Concorde Aquila Kft. pénzügyi tanácsadása mellett lezajló program első lépésében a CIB Bank Rt. jegyezte le a friss, 4,9 millió darab részvényt, a 916 forintos árfolyamon kibocsátott papírokat azután a távközlési cég azonnal visszavásárolta a banktól.

A konstrukcióban azért volt szükség a bank közbeiktatására, mivel a Matáv saját papírjait nem jegyezhette le, ha pedig saját részvények vásárlásával akarta volna megteremteni a programhoz szükséges készletet, akkor a Deutsche Telekomot hozta volna kedvezőtlen helyzetbe. Ekkor ugyanis - a fő tulajdonos befolyásának növekedése miatt - nyilvános ajánlattételi kötelezettség állt volna elő.