Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebb japán turista utazott Magyarországra

Napi Online
2002.07.08. 09:37
A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeket 2002. január és május között 1,9 millió vendég 5,2 millió vendégéjszakára vette igénybe. Közülük hárommillió vendégéjszakát töltöttek el külföldi állampolgárok, ez megegyezik 2001 első öt hónapjának adatával - jelentette a KSH. Az öt- és négycsillagos szállodákban a külföldi vendégéjszakák száma 6, illetve 8 százalékkal emelkedett, miközben jócskán visszaesett a két- és egycsillagos szállodák, a turistaszállók és az ifjúsági szállók forgalma. Az Európai Unió országaiból érkezők a tavalyihoz hasonló számú vendégéjszakát töltöttek el, ám jócskán nőtt az osztrák, a dán, az ír és a spanyol vendégéjszakák száma. Az Európán kívüli országokból azonban - Ausztráliát kivéve - lényegesen kevesebben látogattak hazánkba mint tavaly ilyenkor, a legnagyobb visszaesés a japán turistáknál volt.

A belfödi vendégek száma ugyan az év elején négy százalékkal nőtt, ám az általuk eltöltött vendégéjszakák száma egy százalékkal csökkent. A belföldi vendégéjszakák visszaesése azonban nem érintette a három-, négy- és ötcsillagos szállodákat, a panziókat, illetve a kempingeket.