Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszaesett a nyugat-európai autóértékesítés

Napi Online
2002.07.11. 12:02
Júniusban 8 százalékkal kevesebb új személygépkocsit adtak el Nyugat-Európában, mint egy évvel korábban - jelentette az európai autógyártók érdekképviseleti szervezete (ACEA). Az év első felében éves összevetésben 4,5 százalékkal csökkent a kereslet, amit az ACEA az általános gazdasági feltételek romlásának tud be.

A szakértők úgy vélik, hogy a trend mára elérte a mélypontját és a piac egy része az év második felében már növekedésnek indulhat. Az idei év egészére 5 százalék körüli visszaesést valószínűsítenek; tavaly összesen 14,8 millió új szemályautó talált gazdára, ami a megelőző évihez képest 0,6 százalékos növekedést tükrözött. Az első félévi eladási adatok alakulásában a legnagyobb és a harmadik legnagyobb nyugat-európai piac gyengélkedése volt a meghatározó: a márkakereskedők Németországban 3,9 százalékkal, Olaszországban 13,4 százalékkal kevesebb új autót adtak el, mint egy évvel korábban.