Árpád
-2 °C
3 °C

Leépítés helyett felvétel a Flextronics zalaegerszegi üzemében

MTI
2002.07.12. 13:07
Valószínű, hogy zalaegerszegi gyárába telepíti a Flextronics International (FI) brnoi üzemében megszüntetendő termelés - az ADSL telefonmodem gyártás - számottevő részét, de ennek időpontja és részletei még nem ismertek - közölte Devecz Miklós, az FI magyarországi fejlesztési igazgatója pénteken.

Az ezer alkalmazott elbocsátásával járó csehországi üzembezárásról szóló hírt megerősítve a kelet-európai ügyvezető igazgató, Peter Baumgartner nyilatkozatához egyelőre még kevés konkrétumot tudott hozzátenni Devecz Miklós. Mint mondta: több hónapos tárgyalási, kapacitás- és létszámegyeztetési folyamatról van szó, a piaci mozgások követése jegyében.

- Annyi biztos: nemcsak hogy elmarad a háromszáz fős egerszegi létszámleépítés, amely azért következett volna be, mert költséggazdálkodási okokból a zalaegerszegi és a sárvári gyárból Kínába telepítik az Xbox-gyártást, hanem megkezdődött az új dolgozók felvétele is - tudatta a fejlesztési igazgató.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?