Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmilliós bírság az Integrának

Napi Online
2002.07.16. 10:00
A két éve még lelkesen a tőzsdére készülő egykori Synergon-érdekeltséget az Integra Rt.-t 500 ezer forintos büntetéssel sújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a rendszeres tájékoztatási kötelezettségek megszegése miatt.

A PSZÁF nem első ízben bírságolja emiatt az Integrát. Tavaly júniusban ugyancsak az éves jelentés megtekintési helyének elmulasztott közzététele miatt 350 ezer forintra rúgott a bírság. Az Integra éves jelentését sem tavaly, sem idén nem küldte be a határidőre a felügyeletnek, vagyis láthatólag nem nagyon vesz tudomást arról, hogy nyilvános társaságnak számít. A 400 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező Integra tavaly nyáron tett le tőzsdei bevezetési terveiről, a mostani PSZÁF-bírság vélhetően aligha erősíti a cégnek a tőkepiac iránti elkötelezettségét.