Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adómentes lesz a gyógyszesz

Napi Online
2002.07.17. 09:46
A gyógyszer-nagykereskedőknek nem kell jövedéki adót fizetniük a tiszta szesz értékesítése után - szerepel a 2001-2002-es költségvetés módosításában, amelyet tegnap fogadott el a parlament. Eddig adóraktári illetéket kellett letennie a nagykereskedőnek a szesz értékesítéséhez, ám gyakorlatilag ezt a jövedéki törvény hatálybalépése óta senki sem tartotta be, így a Vám- és Pénzügyőrség illetékes vámhivatala idén áprilisban lefoglalta a raktárkészleteket.

A VPOP szerint a jogszabály-módosítás a kulcsa a patikai alkoholhiány megoldásának, ám az patikai minőségű alkoholt gyártó egyetlen cég, az Analgetic Rt. szerint ezzel még nincs megoldva a helyzet, hiszen a nagykereskedők egyelőre nem rendelkeznek megfelelő engedéllyel és háttérrel a gyógyszerkönyvi alkohol gyártásához.