Erzsébet
1 °C
4 °C

Várat magára az ipar magához térése

Napi Online
2002.07.18. 09:38
Májusban a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított mutató szerint éves szinten 0,7 százalékkal csökkent az ipar termelése, havi összehasonlításban ugyanakkor 0,6 százalékos volt a növekedés - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap megjelent végleges adataiból. Az optimista elemzők szerint az év második felében felívelés várható a szektorban, a kevésbé bizakodóak azonban további stagnálásra számítanak.

A piaci elemzők körében nincs teljes egyetértés az ipar várható teljesítményével kapcsolatban. A bizakodók véleménye szerint idén akár 4-5 százalékos is lehet a termelés növekedési üteme az előző évhez viszonyítva, a stagnáláshoz közeli első félévet ugyanis fellendülés követheti a második hat hónap folyamán. Az optimista szakértők úgy vélik, hogy miképp az Európai Unió dekonjunktúrája is meglátszott a magyar ipar teljesítményén, úgy a konjunktúra beindulása sem múlik el majd nyom nélkül, így akár már júniusban is felfuthat a kibocsátás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?