Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Százmillió dolláros profit az OTP román kiszemeltjénél

Napi Online
2002.07.18. 09:40
Románia vezető bankja, a Banca Comerciala Romana (BCR) - az OTP Bank legújabb kiszemelt akvizíciós célpontja - a vártnál lényegesen jobb féléves eredményt produkált. 97 millió dolláros nettó eredménye alig pár százalékkal marad el az OTP Bank - elemzők által 25-26 milliárd forintra becsült - féléves konszolidált profitjától. Megfigyelők egyebek mellett ezért sem adnak túl sok esélyt a BCR magyar kézbe kerülésének.

A legnagyobb - és a román kormány tervei szerint 52 százalék erejéig még idén ősszel eladásra kerülő - román bank mérlegfőösszege 2002. június 30-án elérte a 127,6 ezer milliárd lejt (3,8 milliárd dollárt), amely a tavaly júniusi értékhez képest nominálisan 51 százalékos növekedést jelent. (A júniusi éves infláció Romániában 24 százalék volt.) A bank féléves adózott eredménye 3230 milliárd lej (97 millió dollár), ami nominálisan 75 százalékkal, reálértékben 40 százalékkal haladja meg a 2001. első féléves eredményt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?