Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jól teljesített a DaimlerChrysler

Napi Online
2002.07.19. 09:49
A DaimlerChrysler AG (DC) üzemi nyeresége a második negyedévben az 1,3 milliárd eurós tőzsdei várakozásokat felülmúlva az egy évvel korábbi 725 millió euró 2,6-szorosára, 1,9 milliárd euróra emelkedett, miközben az árbevétele 5 százalékkal, 39,3 milliárd euróra csökkent. A német-amerikai autóipari csoport tegnap közzétett üzleti jelentése megerősíti, hogy a 2002-es üzemi nyereség a korábbi 2,6 milliárdos célkitűzéssel szemben legalább 4,05 milliárd euró lesz.

Az amerikai Chrysler érdekeltség a korábban vártnál kedvezőbb piaci helyzetet kihasználva az egy évvel ezelőtti 148 millió eurós veszteséggel szemben 788 millió euró üzemi nyereséget termelt. A Daimler-Benz és a Chrysler 1998. évi fúziója óta a DC a piaci értékének több mint felét elveszítette.