Új vezetés irányítja a Postabankot

MTI
2002.07.19. 20:03
A Postabank és Takarékpénztár Rt. pénteki rendkívüli közgyűlésén új igazgatóságot és felügyelőbizottságot választottak a részvényesek. Az új igazgatóság első ülésén Király Júliát választotta elnökévé, aki a Nemzetközi Bankárképző Rt. vezérigazgatója. Az új igazgatóság Pál Árpádot, az igazgatóság tagját kinevezte a hitelintézet vezérigazgatójává.

A bank korábbi elnöke, Madarász László csütörtökön lemondott tisztségéről, a korábbi vezérigazgató, Magyar István üzleti vezérigazgató-helyettesként továbbra is a Postabankban dolgozik és tagja maradt az új igazgatóságnak is. A Postabank Rt. új igazgatóságának tagjai a következők: Basch Péter, Csikós Bálint, Jurányi Gábor, Kazár Péter, Király Júlia, Kocsis Imre, Macher Ákos, Magyar István, Palotainé Varga Beatrix, Pál Árpád és Rédei Ottó.

A megválasztott új felügyelőbizottság tagjai pedig Apró Piroska, Ács Mária, Bakacsi Gyula, Béres Péter, Bognár András, Dombi János, Halász Ferenc, Kratochwill György és Száz János. Jurányi Gábor és Magyar István előzőleg is a pénzintézet igazgatóságának tagja volt, Bakacsi Gyula pedig korábban az igazgatóságban tevékenykedett, most pedig a felügyelőbizottságban folytatja munkáját.