Árpád
-2 °C
4 °C

Ötéves mélyponton az amerikai részvényárak

Napi Online
2002.07.24. 09:57
A vártnál kedvezőtlenebb vállalati eredmények és a tőzsdei társaságokkal kapcsolatos számviteli botrányok matt öt éve nem látott mélységbe zuhantak tegnap az amerikai részvényárak. A technológiai papírokat követő Nasdaq Composite 4,2 százalékot vesztett az értékéből, az S&P 500 index 2,7 százalékot esett, a Dow Jones Industrial Average pedig 1,1 százalékkal hétfői záróértéke alatt hagyta el a parkettet.

A Nasdaq Composite a lélektani határnak számító 1300 pontos érték alatt, 1228,98 ponton zárt, aminél legutóbb 1997 áprilisában jegyeztek fel alacsonyabb indexet. Szintén ötéves mélypontot jelent az S&P 500 797,7 pontos illetve a Dow Jones 7702,34 pontos záróértéke. A hagyományos részvények közül hatból öt vesztett tegnap az értékéből, a technológiai papírok esetében pedig 75 százalékos volt ez az arány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?