Ödön
1 °C
11 °C

Javult a KLM működési eredménye

MTI
2002.07.25. 13:49
Szerény, de javuló negyedéves működési szintű profittal lepte meg a piacot csütörtökön a holland KLM légitársaság, amely egész évre is pozitív működési eredményt vár a tavalyi éves veszteség után.

A beszámoló szerint a negyedik legnagyobb európai légitársaság üzleti évének június 30-án zárult első negyedében 41 millió euró üzemi hasznot termelt a tavalyi azonos időszakban elért 23 millió euró után. A Reuters konszenzusának átlaga 20 millió eurós működési profitot jósolt, igen széles, 2 millió és 53 millió euró közötti szóródással. Tavaly egész évben 94 millió euró volt a cég működési vesztesége.

A KLM első negyedévi nettó eredménye 11 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 19 millió euróról, miután elapadtak a vagyonértékesítésből eredő bevételek. A légitársaság közölte: nem bizonyos abban, hogy az év egészében el tud-e érni nettó profitot. Tavaly a nettó veszteség 156 millió euró volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?