A Bertelsmann volt főnöke nem ül a Deutsche Telekom vezérigazgatói székébe

MTI
2002.07.29. 14:42
A Deutsche Telekom - a Matáv többségi tulajdonosa - hétfőn cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint a német távközlési cég vezetését a Bertelsmann kiadói csoport vasárnap távozott vezérigazgatója készülne átvenni.

A DT felügyelő bizottságának egyik tagja "megalapozatlan találgatásnak" nevezte a Berliner Kurierban közölt hírt, amely szerint Thomas Middelhoff ülne a július közepén távozásra kényszerített Ron Sommer székébe.

Middelhoff, ádáz igazgatótanácsi vita után, vasárnap jelentette be, hogy távozik a Bertelsmann éléről, miután a csoport fő részvényesei a jövőbeni stratégia feletti nézeteltérések miatt ezt kikövetelték. Middelhoff egyebek mellett komoly internetes terjeszkedési terveket szőtt, amelyek távoztával legalábbis kérdésessé váltak - írta a Reuters.

Ron Sommer múlt kedden, a közte és a felügyelő bizottság közötti bizalmi viszony megromlásának indokával jelentette be távozását a Deutsche Telekom éléről. A társaság főrészvényese, a német kormány, valamint a kisrészvényesek (mintegy 3 millió német polgár) az elnök személyében, illetve az általa hozott, kétesnek tartott döntésekben látták az okát annak, hogy a Telekom részvényének árfolyama a múlt hónapban példátlan mélypontra (10 euró alá) zuhant a frankfurti tőzsdén.