Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Bertelsmann volt főnöke nem ül a Deutsche Telekom vezérigazgatói székébe

MTI
2002.07.29. 14:42
A Deutsche Telekom - a Matáv többségi tulajdonosa - hétfőn cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint a német távközlési cég vezetését a Bertelsmann kiadói csoport vasárnap távozott vezérigazgatója készülne átvenni.

A DT felügyelő bizottságának egyik tagja "megalapozatlan találgatásnak" nevezte a Berliner Kurierban közölt hírt, amely szerint Thomas Middelhoff ülne a július közepén távozásra kényszerített Ron Sommer székébe.

Middelhoff, ádáz igazgatótanácsi vita után, vasárnap jelentette be, hogy távozik a Bertelsmann éléről, miután a csoport fő részvényesei a jövőbeni stratégia feletti nézeteltérések miatt ezt kikövetelték. Middelhoff egyebek mellett komoly internetes terjeszkedési terveket szőtt, amelyek távoztával legalábbis kérdésessé váltak - írta a Reuters.

Ron Sommer múlt kedden, a közte és a felügyelő bizottság közötti bizalmi viszony megromlásának indokával jelentette be távozását a Deutsche Telekom éléről. A társaság főrészvényese, a német kormány, valamint a kisrészvényesek (mintegy 3 millió német polgár) az elnök személyében, illetve az általa hozott, kétesnek tartott döntésekben látták az okát annak, hogy a Telekom részvényének árfolyama a múlt hónapban példátlan mélypontra (10 euró alá) zuhant a frankfurti tőzsdén.