Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felminősítette a Moody's az OTP-t

Napi Online
2002.07.30. 14:51
A Moody's kedden "C"-ről "C+"-ra minősítette az OTP Bank pénzügyi erejének minősítését és megerősítette a cég letéteinek "A3/P-2" minősítését. A hivatalos indoklás szerint a felminőnősítésre azért került sor, mert a cég pénzügyi alapjai fokozatosan erősödnek miközben a hitelintézet továbbra is tartja vezető pozícióját a magyar piacon. Az ismertető kitér a társaság utóbbi időben tett hatékonyság-növelő lépéseire is.

A felminősítés tükrözi a cég bevétel-termelő képességét, dominanciáját a lakossági banki szektorban, valamint hogy a várakozások szerint a társaság megtartja vezető pozícióját a kulcspiacokon hosszútávon is. A hitelintézet betéti állomány növekedése stabil, nőtt a lakossági üzletági hitelek mennyisége, és jól diverzifikált bevételi bázissal rendelkezik.