Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az IBM megveszi a PwC tanácsadói üzletágát

MTI
2002.07.31. 09:19
Az IBM, a világ legnagyobb számítógépipari vállalata 3,5 milliárd dollárért megvásárolja a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanácsadói üzletágát - jelentette be a keddi tőzsdezárás után az IBM . A vállalat készpénzzel és részvényekkel fizet.

A PwC tanácsadói részlege, a PricewaterhouseCoopers Consulting (PwCC) 30 ezer embert foglalkoztat. A tranzakció révén az IBM továbbfejleszti már amúgy is nagy szolgáltatási üzletágát, amelynek a PWCC felvásárlása után összesen 150 ezer munkatársa lesz.

Az ügylet egyszersmint azt jelenti, hogy a PwCC a korábbi terrvekkel ellentétben, nem megy a tőzsdére. Május elején a PwCC bejelentette, hogy el akar válni anyavállalatától és a tőzsdére menni, hogy elejét vegyék az esetleges érdekellentéteknek, amelyek amiatt merülhetnek fel, hogy a PwC tanácsadói és ugyanakkor könyvvizsgálói tevékenységet is folytat.