Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Javult a Pioneer működési eredménye

MTI
2002.07.31. 09:25
Az öt legnagyobb japán szórakoztató elektronikai vállalat közé tartozó Pioneer működési eredménye 47,9 százalékkal emelkedett az április-júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az amerikai könyvviteli szabvány szerinti konszolidált működési eredmény 7,63 milliárd jen, a nettó nyereség pedig 10,3 százalékos csökkenéssel 2,69 milliárd jen, azaz részvényenként 14,96 jen lett.

Az első negyedévi eredmények a plazmaképernyős televíziók, gépjármű navigációs berendezések és DVD rekorderek jó értékesítési adataira támaszkodtak. A jen magas árfolyama azonban jelentősen rontotta a cég értékesítési árbevételét.

A Pioneer ennek megfelelően a második negyedévre vonatkozóan 130 jenről 115 jenre módosította a mérlegeredmény számításakor alkalmazott dollár árfolyam-előirányzatát.

Mérlegprognózisát azonban a Pioneer nem módosította a pénzügyi évre vonatkozóan. Ennek megfelelően konszolidált nettó profitjának 37 százalékos, 11 milliárd jenre történő növekedését várja 7,6 százalékkal magasabb, 720 milliárd jenes értékesítési árbevétel mellett.