Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Élesedik a brit eurócsata - burkolt kormánypropaganda?

euractiv.hu
2002.07.31. 14:46
A londoni kormány az euróról szóló ismertetőket adott ki, amelyek az európai kontinensen nyaraló brit polgároknak nyújtanak információkat a közös európai valuta használatáról. A brosúrák azonnal kiváltották a közös pénz szigetországi ellenzőinek rosszallását, ők ugyanis az ötletet az euró bevezetését tervező kormány propagandájának tartják.

A brosúrák a közös európai valuta címleteiről, az érmék egyik oldalán látható nemzeti szimbólumokról és a bankjegyek biztonsági jegyeiről nyújtanak információkat. Első nekifutásra kétezer fontért 50 ezer darab ismertetőt nyomtattak ki, ezeket többek között repülőtereken és kikötőkben veheti kezébe mintegy 14 millió brit, akik várhatóan az eurózóna országaiban töltik nyári szabadságukat az elkövetkező hetekben - írja a The Times.

Az euró szigetországi bevezetése ellen küzdő erők tetszését természetesen nem nyerte el az ötlet, kódolt kormánypropagandának tartják a brosúrákat. Az euróellenes kampány vezetője, George Eustice szerint a bankok és utazási irodák elég információt nyújtanak az euró használatáról. - A kormány hasznosabb dologra is elkölthette volna az adófizetők pénzét - vélekedett Eustice.