Judit
3 °C
7 °C

A várt 2 helyett csak 1,1 százalékkal nőtt az amerikai GDP

MTI
2002.07.31. 15:20
A kereskedelmi minisztérium szerdán nyilvánosságra hozott előzetes becslése szerint a júniussal végződött három hónapban 1,1 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság teljesítménye.

A Dow Jones-CNBC előzetes konszenzusa 2,1 százalékos éves szintre számolt GDP-növekedést jósolt. A most kiadott második negyedévi első becslést a szokásos amerikai adatközlési rendnek megfelelően még kétszer felülvizsgálják.

A második negyedévi előzetes adatok szerint a magánfogyasztás 1,9 százalékkal nőtt az első negyedévi 3,1 százalék után. A beruházások értéke 1,6 százalékkal csökkent; az előző három hónapban 6,2 százalékos mínuszt mértek. A vállalati beruházások a hetedik negyedéve csökkentek folyamatosan a második három hónapban.

A végső reálértékesítés - GDP-érték mínusz a magángazdasági raktárkészletek változása - 0,1 százalékkal csökkent az egy negyedévvel korábbi 2,4 százalékos emelkedés után.

Az inflációs nyomás érezhetően erősödött: a személyi fogyasztás árindexe - a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve által szoros figyelemmel kísért inflációs mutató - 2,5 százalékkal nőtt az első negyedbeli 1,2 százalékos növekedés után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?