Ödön
1 °C
11 °C

A Sanoma 88 százalékkal növelte nyereségét

MTI
2002.08.08. 13:58
A magyar magazinpiacon is jelentős pozíciókat birtokló finn Sanoma WSOY kiadói csoport 88 százalékkal növelte a működési nyereségét az első félévben. A féléves nyereség 56,8 millió euró volt, a második negyedévi pedig 42,7 millió euró - közölték a csoportnál csütörtökön. A kiadói csoport elsősorban egyes vállalkozásai értékesítésének tulajdonítja a nagy javulást.

A Sanománál úgy látják, hogy árbevételük és működési nyereségük is az idei évben jelentősen növekszik majd, és ebben kiemelkedő szerepe van a felvásárolt holland VNU kiadó javuló adatainak.

A teljes vállalati csoport árbevétele, amelynek mintegy felét teszik ki a hirdetési bevételek, 2002 első felében 57 százalékkal nőtt a tavalyi első félévhez képest.

A színes magazinok kiadásával foglalkozó részleg hirdetési bevételei, amelyek a teljes bevételek negyedét érték el az első félévben, csökkentek Finnországban és Hollandiában, de nőttek például Magyarországon és Romániában - közölték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?