Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

300 millióért vihető a volt Malév-üdülő

2014.03.18. 17:07

Újabb vagyontárgyakat hirdetett meg a Malév felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt., írja az MTI. Újra megpályáztatják például a légitársaság egykori balatonlellei üdülőjét.

A felszámoló honlapján olvasható pályázati felhívás szerint a háromezer négyzetméteres balatonlellei üdülőért 323 millió forintot kér a felszámoló, és a benne található berendezési tárgyakért nagyjából még 7 milliót.

Meghirdettek még egy 2001-es évjáratú Iveco teherautót is 680 ezer forintért, és értékesítenék a Külügyminisztériummal szemben fennálló 87,4 millió forintos követelést is.

A felszámoló még a légitársaság HA-LNA lajstromú Bombardier CRJ200ER típusú gépét, a Bombardier Q400-as és Boeing 737 Next Generation alkatrészeket is értékesíteni akarta, de ezekre nem érkezett pályázat. A gép nagyjából 15 ezer órát repült, és 3,6 millió dollárért, vagyis átszámítva körülbelül 817 millió forintért hirdették meg, legutóbb tizedszer.

A Malév 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után, felszámolásának határidejét a bíróság legutóbb idén hosszabbította meg június végéig.

A légitársaság egykori munkavállalói március 29-re, a Malév 68. születésnapjára demonstrációt szerveztek, mert az érdekvédelmi szervezetek szerint több mint ezer volt Malév dolgozó még mindig nem kapta meg jogos kompenzációját.