Eladták a Novotelt a lengyeleknek

2015.01.08. 14:50

A francia Accor szállodalánc az érdekeltségébe tartozó lengyel Orbisnak adta át az Accor 46 kelet-közép-európai szállodáját.   

Az 142,3 millió eurós megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá 6 ország – Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia – 46 Accor szállodája került. Az érintett márkanevek a Sofitel, a Pullman, az MGallery, a Novotel, a Mercure, az Ibis és az Ibis budget. Közülük 38 már üzemel, 8 szálloda pedig fejlesztés alatt áll. A szállodák 76 százaléka az egyes országok fővárosában található.

Több ismerős márka

Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. – az Accor-csoport magyarországi leányvállalata – 1993 óta van jelen Magyarországon. Az Accor-Pannonia Hotels közel 18 szállodát üzemeltet Magyarországon Sofitel, Novotel, Mercure és Ibis márkanéven. 

Az Orbis-csoportot jelenleg Közép-Európa 8 országának több mint 100 szállodája alkotja, összesen közel 19 ezer szállodai szobával rendelkeznek. Az Accor jóval nagyobb:  92 országban elosztott mintegy 3600 szállodájában 470 ezer szoba van.

Az Accor szállodalánc még tavaly októberben jelentette be, hogy el akarja adni kelet-közép-európai szállodáit. Az eladott szállodák egy része saját tulajdonú, a maradék lízing- és franchise-szerződések alapján működtetett volt.