Gigaüzletet kötött Demján Sándor

2015.08.10. 12:25

Hétfőn reggel sajtótájékoztató keretein belül jelentette be Magyarország egyik leggazdagabb embere, Demján Sándor, hogy eladták az amerikai központú Texas Pacific Groupnak a TriGranit ingatlanfejlesztő egy jelentős részét - írja a Portfolio.  Pontos részleteket ugyan nem árultak el, de több mint félmilliárd eurós üzletről van szó, vagyis közel annyiról, amennyi a magyar adásvételek teljes egésze a kereskedelmi ingatlanok piacán.

"Egy ingatlanfejlesztő olyan, mint egy autógyár: fejlesztenek, majd eladnak, a nagy pénzügyi befektetők pedig megveszik ezeket. Néha egy-egy épületet megtartunk, például most a West End City Centert, ami a világban is egyedi a rozsdaövezeti besorolása miatt" - mesélte Demján a lapnak.

Demján szerint a következő években fel fog lendülni az ingatlanpiac, és annak ellenére, hogy az utóbbi években az ingatlan nem volt népszerű befektetés, a Gránit Management folytatja tovább az üzemeltetést és a fejlesztést is mind itthon, mind a régióban.

A TriGranit Development a legnagyobb és az egyik legismertebb hazai ingatlanfejlesztő cég, mely hazánkon kívül a többi közép-európai országban, egyes balkáni országokban és Oroszországban van jelen.  A céghez több ikonikus ingatlan fejlesztése is köthető, többek között az ország egyik legrégibb és legismertebb, bevásárlóközpontja a West End City Center, valamint az ország első modern, amerikai típusú üzletháza, a Pólus Center is.