Tavaszra kibővíthetik a csokot

D VAJ20101028030
2016.01.11. 10:38

Amíg polgári kormány van, biztosan lehet számítani az otthonteremtési programra - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, írja a Portfolio.

Halász elmondta, hogy a Fidesz szándékai szerint nem egy-két évre szól ez a program, hanem a polgári berendezkedés részének tekintik. Az is megemlítette, hogy a kormány a program bővítésén gondolkodik. Ezen már dolgoznak, és várhatóan tavaszra már bővíteni tudják a programot.

Tucson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken arról beszélt, hogy  gondolkodnak azon, hogy a közfoglalkoztatás területén miként lehetne működőképes ez a rendszer úgy, hogy a lakások is fenntarthatóak legyenek. Azt mondta: azon dolgoznak, hogy a vonatkozó jogszabályba hogyan emelhetnek be olyan részeket, amelyek segítik ezeknek az embereknek az otthonhoz jutását is. Jelezte: ennek konstrukciója kidolgozás alatt áll, várhatóan tavasz környékén megszületik az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezet.

Tuzson megemlítette, hogy bár egyes szociológusok véleménye szerint "az igazán szegényeknek ez a csok nem szól", jelenleg is elég általános a támogatás. Példaként megemlítette: ha két minimálbérből élő ember vállalja, hogy három gyermeket fog nevelni, akkor igénybe veheti ezt a támogatást. Azt, hogy hány embert érinthet a program, ebben a cikkben próbáltuk megbecsülni.