Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmadával több lakás épült idén eddig

2018.07.30. 10:04

Idén az első félévében 6517 új lakás épült, 30 százalékkal több, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH friss adataiból.

Budapesten és a községekben a növekedés ennél nagyobb, mintegy másfélszeres volt. A  lakásépítés változatlanul fele-fele arányban oszlik meg a természetes személyek és a vállalkozások között. Az új épületben használatba vett lakások 54 százaléka családi házban, 36 százaléka többlakásos épületekben, 6,2 százaléka lakóparkokban található. A használatba vett lakások átlagos alapterülete 5 négyzetméterrel 101 négyzetméterre nőtt.

Az építési engedélyek és bejelentések alapján építendő lakások száma 8,9 százalékkal 18 066-ra csökkent.

Az építendő lakások száma Budapesten 27, a megyei jogú városokban és a községekben 3,5 százalékkal csökkent, csak a többi városban 17 százalékkal emelkedett.

A kiadott új építési engedélyek (bejelentések) alapján 1,8 százalékkal kevesebb, összesen 6717 lakóépület építését tervezik, a nem lakóépületekre kiadott engedélyek száma 2033, ami 16 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.