Ödön
2 °C
11 °C

Negyvenes pestiek vesznek drága lakást

2018.08.13. 11:53

A legdrágább lakásokat a budapesti 40-50 év közöttiek veszik mostanában a magyar ingatlanpiacon – derül ki a Duna House Barométer júliusi adataiból.

Budapesten ráadásul nőtt is a 40-50 év közötti, és a 60 év feletti vevők aránya tavalyhoz képest. Ők jellemzően 60 négyzetméter feletti ingatlanokat vásároltak több mint 32 millió forint értékben.

A befektetők idén júliusban nagyobb arányban voltak jelen a piacon, mint egy évvel korábban. Az is látványos, hogy Budapesten nagyot nőtt a nyugdíjasok aránya, és miközben csökkent azoknak az aránya, akik nagyobb lakásba költöztek, a befektetők megrohamozták a budapesti lakáspiacot.

forrás: Duna House
forrás: Duna House

Budapesthez hasonlóan vidéken is a 40-50 közötti és a 60 év feletti korcsoporthoz tartozó vevők aránya nőtt az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

forrás: Duna House
forrás: Duna House

Az általuk vásárolt ingatlanok átlagára azonban alig több mint a fele a fővárosinak. A befektetők aránya vidéken csökkent tavaly júliushoz képest, de nőtt a nagyobb és a kisebb lakásba költözők aránya is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?