Jamie Oliver válságmenüje

2009.04.01. 08:13

Még nem nyilvános Jamie Oliver gazdaságos menüje, amit a G20 csúcson szolgál fel, de angol sajtóértesülések szerint a sztárszakács az elmúlt néhány napot az alapanyagok beszerzésével töltötte. A bárányokat egy walesi farmról szerezte be Snowdoniában, ezt kenyérrel, lencsével (vagy újkrumplival) és medvehagymával tálalja, ez utóbbi erős fűszer, általában főzik, de salátákba is jó. Az előétel spárga lesz, ezt a Scilly szigetekről vagy Cornwallból szerezte be. Más értesülések szerint salátát és rákot tálalnak fel előételként. Jamie Oliver saját éttermében, a londoni Fifteen Restaurantban főzi meg az ételeket.

A menü egyszerű, és éles ellentéte a júliusi japán G20 csúcson feltálalt hatfogásos ebédnek és nyolcfogásos vacsorának (melyben kaviár, rák, lazac, bélszín, csirke, tengeri herkentyűk is voltak). A fényűző ételsor nagy felháborodást váltott ki tavaly, hiszen a csúcson a politikai és pénzügyi vezetők a globális élelmiszerválságra próbáltak megoldást találni.