Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hájadót akarnak a Ryanair utasai

2009.04.22. 13:59
63 hozzászólás

A nehéz időkre tekintettel újabb bevételnövelő ötlettel állt elő a Ryanair: az ír fapados légitársaság "hájadót" fizettetne a túl nehéz utasokkal, miután egy közvélemény-kutatás során a megkérdezettek egyharmada voksolt az elhízott utasok "megbüntetése" mellett. A társaság honlapján két hétig szavazhattak az emberek a felvetett költségcsökkentő-bevételnövelő ötletekről.

A 100 ezer szavazó 29 százaléka vélte úgy, hogy pótdíjat kellene fizettetni a túlsúlyos utasokkal, és ezzel ez lett a legnépszerűbb javaslat. A Ryanair a következő körben arról fogja kérdezni az embereket, hogy mi legyen a pótdíj kivetésének alapja. A felvázolt négy lehetőség közül az egyik az, hogy a férfiaknál 130 kilogramm, a nőknél 100 kilogramm felett minden egyes többlet kiló után kellene pótdíjat fizetni. A másik lehetőség, hogy az utassal még egy ülést kifizettetnének, ha csípője egyszerre mindkét karfához hozzáér.

A hájadó után a második legnépszerűbb ötlet az volt, hogy az utasok 1 eurót fizessenek az olyan vécépapírért, amelyen O'Learynek, a Ryanair főnökének arcképe díszeleg. Ez az ötlet 25 százalékos támogatottságot kapott. A Ryanairnak ez már a sokadik ötlete a bevételek növelésére. Legutóbb azzal lepte meg az utazóközönséget, hogy ezentúl pénzt kérne a fedélzeti mosdó használatáért is, a mosdók ajtajára pénzbedobókat szerelnének. A használati díj egy font lenne. Korábban azt közölték, hogy az év végéig valamennyi repülőtéren felszámolják a jegykezelő pultokat.