Erzsébet
1 °C
4 °C

A Rózsa torony a világ legmagasabb hotele

2009.11.25. 16:07 Módosítva: 2009-11-25 16:07:18
58 hozzászólás
Rose Tower szálloda
Rose Tower szálloda

Nem meglepő módon Dubajban van a Rózsa torony (Rose Tower) névre keresztelt szálloda, melyet teljes egészében hotelnek használnak (ellentétben sok felhőkarcolóval, melyeknek csak egy részét). A torony 333 méter magas, ez 72 emeletet jelent (az eredeti tervben még 380 méteres magasság szerepelt). Maga az építkezés már 2007-ben befejeződött, de szobát foglalni csak 2009 decemberétől lehet majd.

Ryugyong Hotel
Ryugyong Hotel

A második legmagasabb szálloda alig marad el a Rose Towertől, 330 méter magas, Észak-Korea fővárosában épült. Az a hotel arról is híres, hogy ez volt az első 100 emeletesnél magasabb épület, mely nem New Yorkban vagy Chicagóban épült.

Dubaj, Burj Al Arab
Dubaj, Burj Al Arab

A harmadik legmagasabb szálloda is Dubajban van, a 321 méter magas Burj Al Arab. Talán a háromból ez az épület a leghíresebb, egy vitorláshajóhoz hasonlít. A hotel a legnagyobb luxust jelképezi, egyik étterme például 200 méterrel a Perzsa öböl szintje felett van.

Via Luxurylaunches

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?