Ábrahám
17 °C
29 °C

Bojkottálja a felfüggesztést a MÁV Biztosító

2008.04.05. 19:35
A felfüggesztés ellenére jövõ keddtõl is ugyanúgy mûködik majd a MÁV biztosító, mint eddig, mondta az RTL Híradónak a társaság elnöke szombaton.

Kiss Bálint szerint nem igaz, hogy nincs elég fedezetük a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási tevékenységhez, tehát nincs alapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteki felfüggesztésének. A cég vezetõje azt is állítja, hogy eddig semmilyen határozatot nem kaptak.

A MÁV biztosító elvileg már csak a régi ügyfeleket fogadhatja, újakkal nem köthet kötelezõ felelõsségbiztosítást, ugyanis a PSZÁF szerint a cég nem biztos, hogy ki tudja fizetni a kárt, ha valamelyik ügyfelük balesetet okoz. Kiss Bálint azonban ezt tagadja és az RTL Híradónak azt mondta, hogy mivel nem érkezett hozzájuk semmilyen hivatalos határozat, ezért nem is veszik tudomásul a felfüggesztést és dolgoznak tovább.

Binder István, a PSZÁF szóvivõje azonban állítja, elküldték a határozatot, és az világosan fogalmaz, eszerint április 8-tól a MÁV Biztosító Egyesület nem fogadhat be új biztosítási szerzõdést. Ha a biztosító megsértené a határozatban foglaltakat, szankcióra számíthat.

Ha a biztosító nem nyújtja be az igazolást arról, hogy elég pénze van a mûködéshez, akkor másik biztosítóhoz kerülhetnek az ügyfelek.

A MÁV biztosító tevékenységét egyszer már felfüggesztették, még 2006-ban. Akkor a pénzügyi felügyeletnek a társaság nyilvántartási rendszere ellen volt kifogása. Akkor négy hónapig korlátozták a cég mûködését.