Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bojkottálja a felfüggesztést a MÁV Biztosító

2008.04.05. 19:35
A felfüggesztés ellenére jövõ keddtõl is ugyanúgy mûködik majd a MÁV biztosító, mint eddig, mondta az RTL Híradónak a társaság elnöke szombaton.

Kiss Bálint szerint nem igaz, hogy nincs elég fedezetük a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási tevékenységhez, tehát nincs alapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteki felfüggesztésének. A cég vezetõje azt is állítja, hogy eddig semmilyen határozatot nem kaptak.

A MÁV biztosító elvileg már csak a régi ügyfeleket fogadhatja, újakkal nem köthet kötelezõ felelõsségbiztosítást, ugyanis a PSZÁF szerint a cég nem biztos, hogy ki tudja fizetni a kárt, ha valamelyik ügyfelük balesetet okoz. Kiss Bálint azonban ezt tagadja és az RTL Híradónak azt mondta, hogy mivel nem érkezett hozzájuk semmilyen hivatalos határozat, ezért nem is veszik tudomásul a felfüggesztést és dolgoznak tovább.

Binder István, a PSZÁF szóvivõje azonban állítja, elküldték a határozatot, és az világosan fogalmaz, eszerint április 8-tól a MÁV Biztosító Egyesület nem fogadhat be új biztosítási szerzõdést. Ha a biztosító megsértené a határozatban foglaltakat, szankcióra számíthat.

Ha a biztosító nem nyújtja be az igazolást arról, hogy elég pénze van a mûködéshez, akkor másik biztosítóhoz kerülhetnek az ügyfelek.

A MÁV biztosító tevékenységét egyszer már felfüggesztették, még 2006-ban. Akkor a pénzügyi felügyeletnek a társaság nyilvántartási rendszere ellen volt kifogása. Akkor négy hónapig korlátozták a cég mûködését.