Olivér
4 °C
8 °C

A 4-es metró nem kell senkinek

2007.05.07. 13:57
Olvasóinknak leginkább az M0-s körgyűrű hiányzik, a 4-es metró a legkevésbé, és míg az utóbbi gigaprojektre mondanák legtöbben azt, hogy "elkúrtuk", a máig befejezetlen M0-s építése még mindig élvezi a köz bizalmát, derült ki online népszavazásunkból.

"Mi lesz előbb: 4-es metró, M0-s gyűrű vagy magyar euró?" – tettük fel a kérdést a múlt héten, hiszen nemcsak az közös e nagy magyar projektekben, hogy évek óta mind későbbi időpontra ígérik megvalósításukat, hanem az is, hogy a jelenlegi ígéretek mindhárom esetében 2011-2015 körüli céldátumot lőttek be. A Pató Pál-futam szorossá vált.


Kérdések és válaszok

Noha legrégebbi álmunk, az M0-s immár 65 éves, a 4-es metró csak 35, az euróbevezetés pedig még tinikorú, 15, önök – ahogy tippünk megadásakor mi is – arra számítanak, hogy a metró épül meg legelőbb. A mostani 2011-es céldátumot mi megfejeltük még 2 évvel, 2013-ban futhat szerintünk a metró.

Autós nemzet lettünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy csak minden negyedik olvasónk jelölte meg az eurót mint a vágy legsürgetőbb tárgyát. A nép M0-st akar. Érdekes, hogy a 4-es metró szinte senkinek sem kell, 4600-ból csak 143-an választották.

A metróba elkúrtukszondánk is belezöldült: az 5500 leadott szavazat 60 százaléka ezt tartotta a leginkább elrontott projektnek, míg az M0-s úgymond szakmai támogatottsága a legnagyobb; inden harmadik olvasónk az euróbevezetés csúszását jelölte meg a legkomolyabb fiaskónak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?