Móric
14 °C
17 °C

Újabb autóreklámcég ellen indult eljárás

2007.05.10. 20:05
Sikkasztás gyanújával indult eljárás a váci Mobil Reklám Hungária kft ellen, amely az Il Ferróhoz hasonlóan szinte ingyen adott el autókat a reklámfelületért cserébe, az ügyfelek még részesedést is ígért.

Sikkasztás bűntettében indított eljárást a rendőrség egy, az Il Ferróhoz hasonlóan autóreklámmal foglalkozó cég, a váci telephelyű Mobil Reklám Hungária Kft. Ellen, közölte a Pest megyei rendőrség sajtóreferense csütörtökön.

Több feljelentés alapján indult meg a vizsgálódás a tavaly szeptemberben alakult cég ellen. A rendőrség szerdán házkutatást tartott a kft. váci telephelyén, ennek során nagy mennyiségű könyvelési anyagot foglaltak le, ezeket szakértők vizsgálják majd.

Eddig annyit lehet tudni, hogy a cég 180 ezer forint befizetése és az autón elhelyezett reklámok ellenében különféle szerződéseket kötött hozzávetőleg 300-400 ügyfelével, ám a visszafizetések akadoztak, s az utóbbi hetekben már több esetben el is maradtak.

A rendőrség a kft. miskolci telephelyén is vizsgálódott, a budapesti IV. kerületi irodájukat is felkereste, ám sehol nem találtak illetékes nyilatkozót, aki információkkal szolgálhatott volna.

A BRFK május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ugyancsak autóreklámmal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében is.