Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újabb autóreklámcég ellen indult eljárás

2007.05.10. 20:05
Sikkasztás gyanújával indult eljárás a váci Mobil Reklám Hungária kft ellen, amely az Il Ferróhoz hasonlóan szinte ingyen adott el autókat a reklámfelületért cserébe, az ügyfelek még részesedést is ígért.

Sikkasztás bűntettében indított eljárást a rendőrség egy, az Il Ferróhoz hasonlóan autóreklámmal foglalkozó cég, a váci telephelyű Mobil Reklám Hungária Kft. Ellen, közölte a Pest megyei rendőrség sajtóreferense csütörtökön.

Több feljelentés alapján indult meg a vizsgálódás a tavaly szeptemberben alakult cég ellen. A rendőrség szerdán házkutatást tartott a kft. váci telephelyén, ennek során nagy mennyiségű könyvelési anyagot foglaltak le, ezeket szakértők vizsgálják majd.

Eddig annyit lehet tudni, hogy a cég 180 ezer forint befizetése és az autón elhelyezett reklámok ellenében különféle szerződéseket kötött hozzávetőleg 300-400 ügyfelével, ám a visszafizetések akadoztak, s az utóbbi hetekben már több esetben el is maradtak.

A rendőrség a kft. miskolci telephelyén is vizsgálódott, a budapesti IV. kerületi irodájukat is felkereste, ám sehol nem találtak illetékes nyilatkozót, aki információkkal szolgálhatott volna.

A BRFK május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ugyancsak autóreklámmal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?