700 állás szűnik meg a Flextronicsnál

2009.02.13. 09:26 Módosítva: 2009.02.13. 09:55
A tabi gyárból 370 embert küldenek el csoportos elbocsátással, a létszámcsökkentést már bejelentették a munkaügyi központnál, azt viszont cáfolják, hogy az üzem bezárására készülnének. Mivel lejárt szerződésű dolgozókat is elküldenek, összesen 700-zal marad kevesebb állás marad, mint a tavalyi termelési időszakban volt.

Háromszázhetven dolgozó elbocsátását jelentette be a tabi gyáregységből a munkaügyi központhoz a Flextronics Kft. – írja a Somogy Megyei Hírlap. Hetényi Márk pénzügyi igazgató azt mondta: a leépítésről, amely érinti a fizikai és a szellemi állományt is, már értesítették a dolgozókat.

A Flextronicsnál március végéig folyamatos lesz az elbocsátás. Az igazgató kategorikusan cáfolta azt a Tabon terjengő hírt, hogy a gyáregység március végén bezár.

"A Flextronics tabi gyáregységének termelése mindig is ciklikus volt, az év vége és az év eleje pedig együtt járt a létszámcsökkentéssel" – hangsúlyozta Hetényi Márk.

A november óta tartó leépítés kihatott a határozott idejű munkavállalókra és a kölcsönzött dolgozókra is. A gazdasági válság és a részbeni ciklikusság miatt decemberben és januárban csökkent a megrendelésállomány, de az említett időpontban csoportos létszámelbocsátás nem volt.

Hetényi Márk beszélt arról is: a piaci megrendelés visszaesése miatt a lejárt munkaszerződések egy részét sem hosszabbították meg. A nyári termelési időszakban mintegy 1800 dolgozót foglalkoztattak, a gyáregység létszáma jelenleg 1450 körüli, a leépítés után 1100 dolgozó marad.

A Flextonics által bejelentett létszámcsökkentéssel az Index elbocsátásszámlálója a 26 ezer közelébe emelkedett. Ha tud olyan cégről, amely nem szerepel a listánkon, az alábbi űrlap kitöltésével vagy egy e-mail elküldésével segíthet nekünk.