Ismét olcsóbb lesz a benzin

Portfolio
2009.02.23. 12:55 Módosítva: 2009.02.23. 13:07
Bruttó 4 forinttal lesz olcsóbb szerdán 0 órától a benzin a hazai kutakon, a gázolaj ára pedig 6 forinttal változik lefelé. A Mol lépése nem meglepetés, az üzemanyagárak tőzsdei ára csökkent a múlt héten. Érdekesség, hogy a benzin és a dízel között az újabb lépéssel eltűnt az árkülönbség.

Szerdán (2009. február 25.) nulla órától 4 forinttal csökkenti a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 6 forinttal esik - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 235,4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 235,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű 4-6 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin és a gázolaj literje átlagosan egyaránt körülbelül 250 forint környékén mozog majd.

Az árcsökkentés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 10 százalékot esett a múlt héten, miközben a gázolaj ára 5,8 százalékkal csökkent. Az azonban, hogy a gázolaj ára csökken jobban a magyar piacon, már meglepetésnek mondható, hisz a tőzsdei jegyzésárak a benzin esetében estek nagyobbat. Dollárban az olajtermékek árcsökkenése még erősebb volt, azonban a forint gyengülése most is a magyar autósok ellen dolgozott.