Áprilisban új befektető jöhet az OTP-be

2009.03.03. 08:07 Módosítva: 2009.03.03. 08:11
Az OTP nem fogja keresni az állami segítségnyújtás lehetőségét, helyette azonban várhatóan áprilisban megegyezés születhet majd az EBRD-vel, ami a bank tőkehelyzetét biztosítaná be mégjobban, nyilatkozta a bank vezérigazgatója, Csányi Sándor a Reutersnek.

Az OTP Bank vezérigazgatója szerint az idei évben elérhetőnek tűnik a 150 milliárd forintos nettó profitterv, és mivel a jelenlegi szinteken már alulértékeltnek vélik a bankpapírok, a saját részvény vásárlások is tovább folytatódhatnak az 1500-1600 forintos szinteken. Osztalék viszont várhatóan nem lesz a 2008-as eredményekből (bár befektetői szemszögből hasonló szerepet tölthetnek be a saját részvény vásárlások is).

A bank szilárd tőkehelyzettel bír továbbra is, év végére prognózisaik szerint 1,3 milliárd eurós likviditási pufferrel rendelkezik majd, és a bank pozícióján az EBRD megállapodás tovább lendíthet. Csányi Sándor elmondása szerint áprilisra derülhet ki, hogy az EBRD-vel milyen formában sikerül együttműködni. A megállapodás a bank tőke helyzetén javíthatna és a swapokhoz való hozzájutást segíthetné. "Szeretném hangsúlyozni, hogy nem szándékozunk új részvényeket kibocsátani, a megállapodásnak nem lesz higító hatása" – nyilatkozta a bank vezérigazgatója.

Csányi Sándor elmondása szerint a 150 millió dolláros tőkeemelés az ukrán leánybankban elegendőnek fog bizonyulni az idei évben.