Csányi előrehozott választásokat akar

2009.03.06. 13:14
Előre hozott választásra lehet szükség Magyarországon, a Fidesz azonban eddig nem mutatott fel programot a helyzet kezelésére – mondta Csányi Sándor, az OTP-vezér az ATV Reggeli Jam című műsorában.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök, a Reformszövetség és Bokros Lajos javaslatai közül Csányi Sándor melyiket választaná, közölte: ő a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterének a javaslatait támogatja, mivel álláspontja szerint rövid távon nem oldódnak meg az ország pénzügyi problémái, a helyzet pedig nagyon súlyos.

Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint az elkövetkezendő hónapokban nem várható, hogy az ország gazdasága kilábal a válságból, ám reméli, hogy év végére vagy a következő év elejére a hangulat már javulni fog.

"A legfontosabb, hogy nagyon gyorsan, hitelesen, lehetőleg a teljes parlament támogatásával a költségvetés kiadási oldalát jelentősen csökkentő intézkedéseket kell hozni" – mondta a műsorban Csányi Sándor, aki szerint fontos, hogy a fogyasztást terhelő forgalmi adó, például az áfa növekedjen, de az "adók ide-oda tologatása már kevés".

Az OTP vezetője szerint az intézkedések meghozatala előtt szükséges a többség támogatásának megszerzése is. "Azt gondolom, meg kellene teremteni a többséget, ha pedig nem lehet, akkor nincs más választás, mint az előre hozott választás" – fogalmazott; hangsúlyozva ugyanakkor, hogy Fidesz eddig nem mutatott fel programot a helyzet kezelésére.