Nincs többé pölöskei szörp

2009.03.18. 07:26 Módosítva: 2009.03.18. 07:26
Leállították a termelést az ország egyik legnagyobb szörpgyárában. A pölöskei Bognár Szörpnél kétszáz dolgozó állása került veszélybe, miután a cég nem tudja törleszteni a korábbi fejlesztésre felvett hiteleket. A Coop saját márkás szörpjei is itt készültek.
poloskei

Leállították a termelést a pölöskei székhelyű Bognár Szörp Kft.-nél. A Napi információi szerint a közelmúltban még közel 200 dolgozót foglalkoztató, a környező országokba is szállító társaság elsősorban finanszírozási gondok miatt került kritikus helyzetbe.

A cég az elmúlt években - döntően hitelből - több mint egymilliárd forintot költött beruházásokra, ám egyre nehezebben tudott eleget tenni törlesztési kötelezettségeinek. A gondokat a növekvő működési költségek és a mind nagyobb volumenű kintlévőségek is súlyosbították.

A Zalai Hírlap szerint a dolgozók már a februári bérüket sem kapták meg, az üzemben pedig a gázt és a villanyt is kikapcsolták. A kft. jelentős beszállítója volt a Coop élelmiszerláncnak is, amely többek között ennél a cégnél gyártatta saját márkás szörpjeit és gyümölcsleveit. A Coop várhatóan hamarosan újra kiírja az e termékek gyártására vonatkozó pályázatát.

A Zala megyei Pölöskén 1989-ben alapított üzem tavalyelőtt már hatezer négyzetméteres területen havonta négy-öt millió liter szörpöt, üdítőt, illetve ásványvizet állított elő. Az évi több mint hárommilliárd forintos nettó árbevételt és 55-60 millió forintos nyereséget elérő kft. a hazai szörppiacon éveken át vezető pozíciót töltött be.