Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Demján beruházásai húzhatják az építőipart

2009.04.01. 13:51 Módosítva: 2009.04.01. 16:03

A Demján Sándor tulajdonában lévő Polus Investment Ltd. 2009-2010-ben tervei szerint több mint 200 milliárd forinttal járulhat hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez, áll a cég közleményében. Az összeg egy része Magyarországi, másik része külföldi, de hazai bedolgozásra is építő beruházásokból jöhet össze.

A legnagyobb tételt a milleneumi városközpont jelenti a 200 milliárdos packban, a Müpa és a Nemzeti Színház mellett 150 ezer négyzetméternyi terület fejlesztését kezdik meg az idén.

A Demján-cégek közé tartozó Arcadom Zrt. a kivitelezője a krakkói és a constancai városközpontnak. Ezek a fejlesztések mintegy 100 milliárd forint értékűek. Az Arcadom Zrt. a magyar építőanyag ipart és építési vállalkozásokat,versenyképes ár esetén bevonja a megvalósításba, áll a cég közleményében, így például a constancai városközpont acélszerkezetét Szegeden gyártják. Emellett zágrábi és ljubljanai, összesen 150 milliárdos fejlesztéseből a magyar építőipar és építőanyag-ipar várhatóan 60 milliárd forintot realizálhat.

A fejlesztéseket egyebek között az teszi lehetővé, hogy a nemzetközi bankok bizalma a magyar válság ellenére töretlen a Pólus csoport iránt, írja a cég, hozzátéve, hogy talán ez pozitívan visszahat a külföldi befektetői bizalom visszanyerésére.