Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Újra leállt a győri Audi-gyár

2009.04.08. 15:26 Módosítva: 2009-04-08 15:38:33
Egy hétre ismét leálltak a gépsorok a győri Audi-gyár egyes részlegein. A dolgozók fizetett szabadságon vannak. A termelés húsvét után indul újra. Ez a harmadik gyárleállás a válság kirobbanása óta.

Ismét szünetel a termelés az Audi győri gyárának egyes részlegein. A mostani leállás elsősorban a járműgyártást érinti, de a motorgyár is csökkentett munkarend szerint dolgozik. A járműgyárban egyhetes szünetet rendeltek el. A leállás ideje alatt a dolgozók fizetett szabadságon vannak. Az Audi Hungária Kft-nél az elmúlt hónapokban már többször is felfüggesztették a gyártást.

A járműgyárban egy hétig állnak a gépsorok. A leállás hétfőn kezdődött és húsvét után indul újra. A motorgyártás területén csökkentett munkarendet vezettek be, azaz van olyan részleg, ahol csak egy-egy napra állnak le, de van, ahol csak egyes műszakok maradnak ki, míg mások teljes időben dolgoznak. Az egyes termelési területek a piaci megrendelésekhez igazodnak - mondta el Czechmeister Mónika, az Audi Hungária Kft. sajtóosztályának munkatársa.

Az üzem az elmúlt hónapokban már kétszer is felfüggesztette a gyártást, először 2008 év végén és 2009 év elején, majd idén februárban a Volkswagen konszernhez igazodva, egy hétre állt le a termelés. A dolgozók minden alkalommal - így most is - fizetett szabadságot kaptak a leállás idejére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?