Nem bántják Londonban a forintot

2009.04.13. 15:04

Miközben Magyarországon munkaszüneti nap van, Londonban zajlik a kereskedés a forinttal, illetve rövidesen az amerikai befektetők is bekapcsolódnak a piacba. A forinttal való kereskedés az ilyen napok tapasztalataival összhangban teljesen nyugodt és minimálisan a kilengések a nagyon alacsony forgalom mellett is.

Pénteken (miközben a főbb nyugat-európai és tengerentúli piacokon már pihentek a befektetők) 289 körül fejeződött be a minimális forgalmú magyar bankközi piaci kereskedés a forint euróval szembeni árfolyamában és ma sem mozdult el érdemiben erről a szintről a Londonból irányított kereskedés. A dollár euróval szembeni ma délutáni gyengülése miatt a forint erősödni kezdett a zöldhasúval szemben a reggeli 221-ről 218-ig. Pénteken 221 körül fejeződött be a kereskedés. A svájci frank forinttal szembeni jegyzései péntek délutánhoz hasonlóan ma is 190,50 körül járnak.

A forintpiacon érdekelt befektetők holnap reggel kezdhetik meg ismét a megszokott körülmények közötti kereskedést. Holnap szavaz az Országgyűlés a konstruktív bizalmatlansági indítványról.