Judit
3 °C
7 °C

Nem bántják Londonban a forintot

2009.04.13. 15:04

Miközben Magyarországon munkaszüneti nap van, Londonban zajlik a kereskedés a forinttal, illetve rövidesen az amerikai befektetők is bekapcsolódnak a piacba. A forinttal való kereskedés az ilyen napok tapasztalataival összhangban teljesen nyugodt és minimálisan a kilengések a nagyon alacsony forgalom mellett is.

Pénteken (miközben a főbb nyugat-európai és tengerentúli piacokon már pihentek a befektetők) 289 körül fejeződött be a minimális forgalmú magyar bankközi piaci kereskedés a forint euróval szembeni árfolyamában és ma sem mozdult el érdemiben erről a szintről a Londonból irányított kereskedés. A dollár euróval szembeni ma délutáni gyengülése miatt a forint erősödni kezdett a zöldhasúval szemben a reggeli 221-ről 218-ig. Pénteken 221 körül fejeződött be a kereskedés. A svájci frank forinttal szembeni jegyzései péntek délutánhoz hasonlóan ma is 190,50 körül járnak.

A forintpiacon érdekelt befektetők holnap reggel kezdhetik meg ismét a megszokott körülmények közötti kereskedést. Holnap szavaz az Országgyűlés a konstruktív bizalmatlansági indítványról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?