Megérkezik az Armani az Andrássy útra

2009.05.29. 07:31
A nyári turistaszezonban az Andrássy úton sétálók már a budapesti Armani-üzletbe is betérhetnek - június végén nyílik meg a volt ING-székház földszintjén a világmárka 400 négyzetméteres budapesti üzlete.

A magyar bolt különlegessége - túl azon, hogy a legújabb elvárásokat követve vele egy épületben kap helyet az Armani Caffé is -, hogy az üzletet Európában elsőként rendezik be az új Armani-design alapján. A már Budapestre érkezett bútorokkal eddig csak a divatcég New York-i és hongkongi üzleteiben lehetett találkozni - mondta el a Napi Gazdaságnak Kedves Ferenc, a magyarországi Armani-érdekeltségeket üzemeltető Fashion&Caffé Kft. 70 százalékos tulajdonosa.

Az új arculat talán még jobban ráerősít a világmárka LifeStyle stílusára, a divatáruüzlet mellett épp ezért helyeztek nagyon komoly hangsúlyt a 170 négyzetméteres, 65 fős kávézó-étterem kialakítására. A kiválasztott dolgozók oktatását az Armani központjában végezték, de még az ételkínálat alapjait is megszabták. Az állandóan kapható Armani-ételek mellett ugyanakkor lesz majd szezonális "hazai" kínálat is. Az Armani Caffé a környék irodáira alapoz - e tekintetben kedvező, hogy augusztusra a hírek szerint újra benépesül bérlőkkel a volt biztosítói székház. A nagyobb rendezvényeket - akár divatbemutatókat is - az épület átriumában lesz képes megrendezni az új budapesti Armani-üzlet.

Kedves Ferenc szerint az Armani hosszú távra tervez Budapesten - ezt mutatja az is, hogy a megkötött szerződés szerint a divatcég akkor is továbbviszi az üzletet, ha a hazai befektető partnerek számítása mégsem jönne be. Szerencse, hogy a nyitást már a válságban terveztük, költségeink ehhez mérten szigorúak - mondja a vállalkozó.

A beruházásra 1,4 millió eurót költöttek eddig, számításaik szerint az üzlet és a kávézó évi 2,5-3 millió eurós forgalmat tud majd generálni - az első évben ennek felére, kétharmadára számítanak. Az elvárás az, hogy az üzletek egy éven belül megkezdjék a cash-termelést; Kedves Ferenc úgy tervez, hogy a beruházás 3-4 év múlva tudja kitermelni a beruházás költségeit. A jelenlegi állás szerint a budapesti üzlet avatásán Giorgo Armani is jelen lesz, aki a magyar üzlet valamennyi tervét személyesen véleményezte.