Jenő
-3 °C
6 °C

Bepanaszolták a Penny Marketet a sajtakcióért

2009.06.08. 17:26 Módosítva: 2009-06-08 19:15:10
Több tucat panasz érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a Penny Market vasárnapi akciója miatt. Emberek tolongtak, taposták egymást az áruházlánc üzleteiben, miután a cég este hét és nyolc óra között 550 forintért árult egy guriga sajtot. Kaposváron például több száz vevő akart vásárolni az akciós termékből. Az eladók nem tudták féken tartani a tömeget és rendőri segítséget kellett kérni.

Hétfőn tucatjával érkeztek panaszok a Gazdasági Versenyhivatalba a Penny Market áruházlánc ellen. A Penny Market vasárnapra, az EP-választás urnazárását követő órára sajtvásárlási akciót hirdetett meg, Nagyatádon, Kaposváron, Tatabányán, Kisbéren és Dorogon: este 7 és 8 óra között 550 forintos kilónkénti áron adták a trappista sajtot.

Fotó: Tánczos Mihály forrás: Nyugat.hu
Fotó: Tánczos Mihály
forrás: Nyugat.hu

Kaposváron több száz vevő akart vásárolni az akciós termékből, az emberek tolongtak, taposták egymást az üzletben. Egy idős nő elesett, őt a tömeg alól kellett kihúzni. Az áruházból 29 rendőr terelte ki a vásárlókat, miután az eladók nem tudták kezelni a tömeget. A sajt percek alatt elfogyott. A vásárlók szerint kevés volt belőle.

A kaposvári üzleten kívül elszabadultak az indulatok a nagyatádi, a dorogi, a kisbéri és két tatabányai üzletben is. A tömegjelenetekben végül senki sem sérült meg. Miután a rendőrök megfékezték a csalódott vásárlókat, a boltok azonnal bezártak, a sajtárusítást megszüntették.

A tömeg egy része még este nyolc után is a boltok előtt várakozott, sajtot azonban már nem kaptak. Kaposváron a rendőrök egy 25 éves nőt és egy 73 éves férfit előállítottak, mert ellenálltak a rendőri intézkedésnek.

Mihálovits András, a GVH szóvivője azt mondja a cég nem is olyan régen kapott egy 100 millió forintos bírságot. Akkor az egész akciótartási gyakorlatát aggályosnak tekintette a versenyhivatal. A mostani eset kapcsán egyelőre még nem indítottak vizsgálatot.

Fotó: Tánczos Mihály forrás: Nyugat.hu
Fotó: Tánczos Mihály
forrás: Nyugat.hu

Az áruházlánctól senki sem akart nyilatkozni az ügyben. A rendőrség a tűzoltóságot és fogyasztóvédőket is értesítette a történtekről. A két szervezet is azt vizsgálja majd, hogy hibázott-e valamiben az áruház.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?