Bepanaszolták a Penny Marketet a sajtakcióért

2009.06.08. 17:26 Módosítva: 2009.06.08. 19:15
Több tucat panasz érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a Penny Market vasárnapi akciója miatt. Emberek tolongtak, taposták egymást az áruházlánc üzleteiben, miután a cég este hét és nyolc óra között 550 forintért árult egy guriga sajtot. Kaposváron például több száz vevő akart vásárolni az akciós termékből. Az eladók nem tudták féken tartani a tömeget és rendőri segítséget kellett kérni.

Hétfőn tucatjával érkeztek panaszok a Gazdasági Versenyhivatalba a Penny Market áruházlánc ellen. A Penny Market vasárnapra, az EP-választás urnazárását követő órára sajtvásárlási akciót hirdetett meg, Nagyatádon, Kaposváron, Tatabányán, Kisbéren és Dorogon: este 7 és 8 óra között 550 forintos kilónkénti áron adták a trappista sajtot.

Fotó: Tánczos Mihály forrás: Nyugat.hu
Fotó: Tánczos Mihály
forrás: Nyugat.hu

Kaposváron több száz vevő akart vásárolni az akciós termékből, az emberek tolongtak, taposták egymást az üzletben. Egy idős nő elesett, őt a tömeg alól kellett kihúzni. Az áruházból 29 rendőr terelte ki a vásárlókat, miután az eladók nem tudták kezelni a tömeget. A sajt percek alatt elfogyott. A vásárlók szerint kevés volt belőle.

A kaposvári üzleten kívül elszabadultak az indulatok a nagyatádi, a dorogi, a kisbéri és két tatabányai üzletben is. A tömegjelenetekben végül senki sem sérült meg. Miután a rendőrök megfékezték a csalódott vásárlókat, a boltok azonnal bezártak, a sajtárusítást megszüntették.

A tömeg egy része még este nyolc után is a boltok előtt várakozott, sajtot azonban már nem kaptak. Kaposváron a rendőrök egy 25 éves nőt és egy 73 éves férfit előállítottak, mert ellenálltak a rendőri intézkedésnek.

Mihálovits András, a GVH szóvivője azt mondja a cég nem is olyan régen kapott egy 100 millió forintos bírságot. Akkor az egész akciótartási gyakorlatát aggályosnak tekintette a versenyhivatal. A mostani eset kapcsán egyelőre még nem indítottak vizsgálatot.

Fotó: Tánczos Mihály forrás: Nyugat.hu
Fotó: Tánczos Mihály
forrás: Nyugat.hu

Az áruházlánctól senki sem akart nyilatkozni az ügyben. A rendőrség a tűzoltóságot és fogyasztóvédőket is értesítette a történtekről. A két szervezet is azt vizsgálja majd, hogy hibázott-e valamiben az áruház.