Urbán és az OTP szakítottak

2009.07.31. 17:02 Módosítva: 2009.07.31. 17:08

"Az egységes menedzsmentszemlélettől eltérő vezetői felfogás miatt" szüntették meg az OTP közleménye szerint Urbán László vezérigazgató-helyettes munkaviszonyát. A közös megegyezéssel született döntés nyomán Urbán László igazgatósági tagsága is megszűnik, de ez a testület működőképességét nem befolyásolja. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Urbán lemond valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról.

Urbán László 2007. január 15-étől volt az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a stratégiai és pénzügyi divízió vezetője, 2008. április 25-étől az igazgatóság tagja. A BÉT honlapján elérhető közlemény szerint szakmai tevékenységéért, s ezen belül a pénzügyi válság hatásainak mérséklése érdekében végzett munkájáért elismerésüket fejezik ki az OTP vezetői.

Bencsik László az utód

Az OTP Bank Nyrt. stratégiai és pénzügyi divíziójának vezetésével – amely magában foglalja a befektetői kapcsolatok irányítását is – 2009. augusztus 1-jei hatállyal a bank elnök-vezérigazgatója Bencsik Lászlót bízza meg, akit a szükséges engedélyek kézhezvételét követően a divízió élére vezérigazgató-helyettessé nevez ki.

Bencsik László közgazdász, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és az INSEAD MBA programján folytatta. Szakmai pályafutását nemzetközi tanácsadó cégeknél kezdte. Üzleti stratégiák és racionalizálási programok kidolgozásával és megvalósításával foglalkozott, elsődlegesen a pénzintézeti és biztosítási szektorban Magyarországon illetve több más európai országban. A 39 éves szakember 2003-tól az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatója, egyben irányítója a stratégiai és pénzügyi divízió controlling és tervezési szakterületének, a Banküzemgazdasági Igazgatóságnak.