Ervin
14 °C
21 °C

Dúl a harc a Párisi Nagyáruházban

2009.08.27. 07:28
Egyelőre teljesen bizonytalan, hogy mikor nyílik meg a Párisi Nagyáruház. Az évtizedeken át Divatcsarnok néven működő áruház a teljes rekonstrukciót követően ugyan visszanyerte korábbi fényét, de a beruházó Orco egyelőre nem tudja kifizetni a kivitelező Market Zrt. munkáját, amely viszont addig nem adja át az épületet, ameddig a számlát ki nem egyenlíti a cég.
Parisi Nagyaruhaz

A Napi Gazdaság értesülései szerint az Orco félmilliárd forinttal adósa a Marketnek. Az építőipari kivitelező ezért a biztonsági embereivel továbbra is őrzi a már teljesen elkészült áruházat.

A Napi értesüléseit egyik érintett fél sem kívánta kommentálni, nevük elhallgatását kérő alkalmazottak viszont megerősítették a lap információit és elmondták, hogy a háttérben folyó banki egyeztetések szerint talán októberben vagy novemberben kerülhet sor az ünnepélyes megnyitóra - amit egyébként augusztus végére terveztek.

A pénzügyi vita első számú kárvallottja az Alexandra könyves cég, amely már jó előre kibérelte a Párisi Nagyáruház első két szintjét, ahol könyváruházat és exkluzív kávézót szeretne nyitni. Ez utóbbi a híres Lotz teremben kapna helyet. Az 1700 négyzetméteres kereskedelmi és kulturális komplexum berendezési munkálataival - amint ez az Andrássy útról benézve is jól látható - már végeztek. Hasonlóképpen nyitásra kész állapotban van egy kisebb méretű kozmetikai bolt is, amely közvetlenül az Andrássy útról érhető el, az épület azonban még hónapokig zárva tarthat.

Az 5800 négyzetméteres összterületű áruháznak egyébként csak a harmadára találtak eddig bérlőt. A harmadik szinttől felfelé ugyanis irodákat alakítottak ki, de ezekre egyelőre nincs jelentkező. Még úgy sem, hogy a pár száz méterre levő Akácfa utcában a közelmúltban 600 férőhelyes automata garázst adtak át s ezzel megoldották a Párisi Nagyáruház parkolási gondjait is.

Az Index a Párisi Nagyáruházban járt, olvassa el!