Csak humbug a szegények bankja

2009.09.22. 10:05
Bár bő egy évvel ezelőtt a szociális minisztérium bejelentette az uzsorakölcsönök visszaszorítását célzó, úgynevezett szociálishitel-programot, a döntéshozók ma már tudni sem akarnak államtitkári szintű ígéretükről – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet arra emlékeztet: tavaly július végén közölte a szociális tárca, hogy dolgozik az uzsorakölcsönök visszaszorításának lehetőségén, és szeretné átültetni a szegények bankja modellt vagy annak bizonyos elemeit a hazai terepre. Korózs Lajos, a tárca államtitkára tavaly őszre ígérte, hogy kidolgozzák a részleteket.

A lap most megkereste a szociális minisztériumot, hogyan is áll a szegények bankja koncepciója, azonban a tárca egyhetes gondolkodási idő után azt válaszolta, hogy nem hozzájuk, hanem a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz tartozik az ügy. A gazdasági tárcánál viszont azt közölték, hogy nem tartozhat hozzájuk semmiféle mikrohitelprogram, az ügy gazdája a szociális minisztérium lehet.

A lap megpróbálta megszólaltatni Korózs Lajost, aki azonban a sajtótitkárság útján azt üzente, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyben.