ITD-segítséget kapnak a kamarai tagok

2009.09.24. 13:11
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tagvállalatai is használhatják az ITD Hungary (ITDH) európai vállalkozásfejlesztési hálózatának szolgáltatásait. Az erről szóló együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá.

A jövőben a BKIK tagvállalatai egy széleskörű nemzetközi üzleti és partnerkereső adatbázisba kerülhetnek, részt vehetnek a vállalkozásfejlesztési hálózat, az Enterprise Europe Network (EEN) által szervezett üzletember-találkozókon és üzleti tanulmányutakon. A BKIK ezenkívül részt vesz az ITD Hungary és az európai hálózat által kínált lehetőségek népszerűsítésében.  

Az Európai Bizottság által létrehozott Enterprise Europe Network az Európai Unió több vállalkozásfejlesztési hálózat összevonásával létrejött szervezete, amely a kis- és közepes vállalkozások üzletfejlesztési törekvéseit támogatja. A hálózatot több mint negyven ország ötszáz szervezetének négyezer szakértője alkotja.

Magyarországon az ITD Hungary által vezetett tíztagú konzorcium tagjai az ország területét lefedő iparkamarák, vállalkozásfejlesztési ügynökségek, valamint az Innostart. Az Enterprise Europe Network hálózat irodái a budapesti központtal együtt összesen tizenegy helyen várják az Európai Unióban üzleti tevékenységet folytató, illetve piacra lépő magyar vállalkozásokat.