Gazdát cserél a Danone Túró Rudi-üzeme

2009.09.30. 07:11
A Sole-Mizo veszi meg a franciáktól az 1982 óta működő marcali gyárat. Új gyártósort telepítenek, és a termelés megduplázására készülnek, a hetvenfős létszámot húsz százalékkal tervezik növelni.

A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. eladja marcali Túró Rudi-üzemét a Sole-Mizo Zrt.-nek - értesült a Napi. A Sole-Mizo a tervezett megállapodás szerint vállalja, hogy növeli a termelést és legalább két évig az üzem minden dolgozóját megtartja, a Danone pedig folytatja egyik kiemelt márkaterméke, a Milka Super Rudi forgalmazását és reklámozását, amelyet továbbra is a marcali üzem gyárt - mondta el a lapnak Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója.

Sütő László, Marcali polgármestere az önkormányzat soron kívüli képviselő-testületi ülésén jelentette be, hogy a két cég megállapodott az adásvételről. A Sole-Mizo kizárólag Marcaliban fogja gyártani túrórudi termékeit. A tervek szerint egy új gyártósort is telepít, amellyel megkétszerezi a termelést és várhatóan 20 százalékkal növeli a dolgozók számát. A túrórudikat 1982 óta gyártó üzemben jelenleg közel hetven főt foglalkoztatnak.

A Sole-Mizo rendkívül biztató és pozitív fejlesztési tervvel keresett meg minket, az ajánlat pedig kedvező lehetőség a marcali üzem számára, hogy az új tulajdonos portfóliójának meghatározó szereplőjévé váljon - tette hozzá Kiss Beáta. Konkrét döntés novemberben várható, amikor az egyeztetések és a hatósági eljárások befejeződnek, beleértve a versenyhivatal jóváhagyását.

A marcali üzem eladása nem érinti a Danone Kft. másik magyarországi üzemének, a joghurtot előállító budapesti egység működtetését. A francia Danone-csoport 1994-ben vásárolta meg a Budapesti Tejipari Vállalat kelet-pesti üzemét, 1995-ben pedig a Marcali Tejdesszert Kft.-t, amelyeket 1996-ban egyesített a Danone Kft.-ben.  • Tippek
  • Bankszámla