Még 1,7 milliárdnyi OTP-t adott el Csányi

2009.09.30. 09:05 Módosítva: 2009.09.30. 09:11
Az OTP bejelentette, hogy a Csányi Sándor elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonitás 2002 Zrt. szeptember 29-én, azaz tegnap 5380 forintos darabonkénti átlagáron 319 640 darab OTP-törzsrészvényt értékesített.

Ez a több mint 1,7 milliárd forintos tranzakció nagyobb, mint az egy nappal korábbi értékesítés. Hétfőn 5272 forintos darabonkénti átlagáron 282 360 darab OTP-részvényt adott el Csányi cége, ami az aznapi forgalom mintegy tíz százalékát jelentette. A Csányi érdekeltségébe tartozó Sole-Mizo mindeközben megveszi a Danone marcali Túró Rudi-üzemét.

A több mint 1,7 milliárd forint értékű tranzakció az Unicredit Bank Zrt., mint befektetési szolgáltató igénybevételével történt a Budapesti Értéktőzsdén. Ezáltal a Bonitás 2002 tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 2,5 millió darabra csökkent, ami 0,89 százalékos tulajdoni arányt jelent. Mindezek mellett dr. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona változatlan maradt.

A BONITÁS 2002 Zrt. a Tpt. által előírt tájékoztatási kötelezettségen túlmenően kérte annak közlését, hogy a közeljövőben nem tervez további OTP-részvény értékesítést, valamint a részvényértékesítés konkrét üzleti tranzakciók finanszírozását szolgálja.

A Napi Gazdaság szerdai cikke szerint a Csányi Sándor tulajdonában lévő Sole-Mizo a Danone marcali túrórudiüzemét venné meg, a megállapodás szerint vállalná azt is, hogy növeli a termelést, és két évig az üzem minden dolgozóját megtartja. A kiemelt márkatermék, a Milka Super Rudi forgalmazása és reklámozása is folytatódhat. A Sole-Mizo kizárólag Marcaliban gyártja majd túrórudi termékeit.  • Hírek
  • Bankszámla