Még három évig ideiglenes a Megyeri híd

A szakemberek arra számítottak, hogy megint csak egy évre kap engedélyt, de az NKH 2012-ig hosszabbított. Addig teljesíteni kell a feltételeket.

Három évre meghosszabbította a Megyeri híd ideiglenes forgalomba-helyezési engedélyét a Nemzeti Közlekedési Hatóság, írja a nol.hu. A határidő ezzel 2012. szeptember 30-ra módosult, addig minden forgalomtechnikai kikötésnek teljesülnie kell.

Az átkelőt tavaly adták át a forgalomnak, akkor idén szeptember 30-ig kapott ideiglenes engedélyt. Szakemberek most újabb egyéves hosszabbításra számítottak, bár a hátralévő rövidtávú feladatok már maradéktalanul teljesültek. Az NKH indoklása szerint a halasztás a budakalászi elkerülőút és a szigetmonostori kis híd megépítése miatt szükséges.

Ahhoz, hogy végleges engedélyt kapjon

09

a híd, még hét feltételt kellene teljesíteni. A legfontosabb a környezetvédelmi engedélyben kikötött, úgynevezett járulékos beruházások megvalósítása, ilyen a budakalászi elkerülő út, valamint a szigetmonostori Duna-híd megépítése.

Emellett a közlekedési hatóság a végleges engedély feltételei között sorolta fel többek között egy üzemi átjáró megépítését, a hídépítés miatt a hídfő alatt körülbelül 200 méter hosszú kerékpárút megépítését, valamint egyes útirányjelző táblák egységesítését.