Még drágább lesz a tankolás szerdától

2009.10.26. 13:41
A benzin és a gázolaj literenkénti ára egyaránt 4 forinttal emelkedik szerdán. A benzin átlagára 295, a dízelé 279 forint lesz. A drágulás nem meglepő a múlt heti piaci folyamatok fényében.

Szerdán nulla órától 4 forinttal emeli a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát. A gázolaj ára szintén 4 forinttal nő majd - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 279,7 forintért, a gázolajat pedig bruttó 267,4 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 4-4 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 295 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 279 forint körül mérhetik.

A Mol lépése nem meglepetés, a Portfolio.hu már szombaton beszámolt róla, hogy várhatóan emelkednek az árak. Ennek oka, hogy a múlt héten 4,2 százalékkal emelkedett forintban mérve a benzin jegyzésára, a gázolaj pedig 2,3 százalékkal értékelődött fel.

A négyforintos áremelkedés önmagában is említésre méltó, de az összkép még rosszabb, ha figyelembe vesszük, hogy a múlt héten is volt drágulás. Mint ismeretes, akkor a benzin ára öt, a gázolajé pedig hét forinttal kúszott feljebb.