Judit
2 °C
7 °C

Kétszer többen váltottak kötelezőt eddig

2009.11.04. 12:04
Több mint kétszer annyi autós váltott kötelezőt az idei kampány első három napján, mint az előző évben, adta hírül a Biztosítás.hu internetes portál. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően idén minden bizonnyal megdől majd a tavalyi 700 ezres váltási rekord, és akár 15 milliárd is lehet a biztosítót váltó autósok együttes megtakarítása.

Hatottak az autósokra a jelentősen csökkenő kötelező biztosítási díjak. A 16 ezer forintot meghaladó átlagos megtakarítási lehetőség, a kampány első napjaiban kétszer több autóst mozgatott meg, mint az előző évben. Az internetes portálokon szerda reggelig mintegy hétszázezer díjszámítást végeztek az autósok és átlag 25 ezer forinton kötöttek új kötelező biztosítást. Mindkét adat rekordnak számít.

A rendkívüli érdeklődésnek és az egyszerű megtakarítási lehetőségnek köszönhetően, várhatóan megdől a tavalyi 700 ezres váltási rekord is. A Biztosítás.hu elemzése szerint, az idén biztosítót váltók száma valahol 800 ezer és egymillió között alakulhat.

Az autósok váltási hajlandóságát a kedvező díjak mellett az is növeli, hogy az idén nincs olyan biztosító a kampányban, akivel kapcsolatban aggály léphetne fel. A PSZÁF szigorának köszönhetően az idén versengő társaságok ugyanis szilárd háttérrel rendelkeznek és az is könnyebbség, hogy a legnagyobb társaságok kínálják a legjobb díjakat.

Az ügyfelek megtakarításával arányosan csökken azonban biztosítók mintegy 140 milliárd forintos kötelezőből származó jelenlegi díjbevétele. A Biztosítás.hu szerint a biztosítók akár 15 milliárd forinttal is kevesebb díjat szedhetnek be jövőre, mivel ennyi lehet a biztosítót váltó autósok összesített megtakarítása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?